Miniştrii cabinetului Ciucă vor fi evaluaţi în şedinţa coaliţiei de guvernare

Realizator: Constanţa Comănici – Miniştrii cabinetului Ciucă vor fi evaluaţi astăzi, într-o şedinţă-maraton a coaliţiei de guvernare. Fiecare ministru va avea la dispoziţie o jumătate de oră, pentru a-şi prezenta activitatea din ultimele patru luni. Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat înaintea şedinţei că îl interesează activitatea miniştrilor liberali, dar şi performanţa Guvernului:
Florin Cîţu: Nu voi accepta eu, personal, ca scuză, războiul din Ucraina, faptul că nu putem să facem o anumită reformă sau alta. În acelaşi timp, iarăşi e important şi am spus că mie mi se pare că economia este administrată suboptimal, e important ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Pe mine mă interesează PNL să aibă o performanţă bună. M-am uitat la câteva sondaje. Astăzi, puteam să fim mult mai sus, dacă n-ar fi existat câteva sincope în ultimele trei luni de zile. Mă interesează performanţa PNL, bineînţeles, mă interesează ca Guvernul României să performeze. Eu cred că lucrurile acestea trebuie să fie făcute de toată lumea, transparent, eficient, nu trebuie să ne ascundem în spatele unor scuze. Economia României trebuie administrată, trebuie administrată bine.
Realizator: Liderul PNL a mai precizat că în şedinţa de astăzi nu se va lua în discuţie remanierea vreunui ministru, fiind vorba doar despre o evaluare a activităţii pe fiecare domeniu în parte./lcoman/sdm2

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 martie)