49 de refugiaţi ucraineni sunt internaţi cu diferite afecțiuni în spitalele din Suceava, Bacău și Satu Mare

Realizator: Cristina Grecu – Trei cazuri de rujeolă dintre cele nouă suspecte au fost confirmate în rândul refugiaților ucraineni de la noi din țară. În ceea ce privește numărul total al ucrainenilor internați cu diferite afecțiuni în spitalele din Suceava, Bacău și Satu Mare, apropiate de zona de graniță, acesta este în prezent de 49. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a mai precizat că, zilnic, la ambulanță sunt înregistrate în jur de 100 de solicitări de la refugiați ucraineni.
Adriana Pistol: Noi am instituit un sistem de supraveghere sindromic în toate taberele, locațiile unde cetățenii ucraineni sunt cazați în prezent. Marea lor majoritate au avut un sindrom de tip respirator acut. Dintre aceștia, o parte au fost și internați, respectiv 42 de persoane. Majoritatea au fost infectaţi cu SARS-CoV-2. Am avut o suspiciune de difterie, dar care, din fericire, s-a infirmat.
Realizator: România pune la dispoziția răniților și refugiaților ucraineni aproape 7.000 de paturi în unitățile sanitare de pe teritoriul României, precizează redactorul nostru, Adriana Turea./csimion

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 martie)