Riabkov a declarat că prietenii Rusiei sunt toate forțele cu judecată sănătoasă din lume

Partenerii și prietenii Rusiei sunt toate forțele cu judecată sănătoasă din lume, a declarat astăzi adjunctul ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov, în cadrul programului „60 de minute”, difuzat pe postul de televiziune „Rossia-1”.
Riabkov a precizat că Occidentul colectiv i-a declarat Rusiei război economic și informațional, dar țara va depăși toate dificultățile economice, se lucrează la asta. „Ne-am adaptat la aceste sancțiuni, ne adaptăm și acum. Motive de alarmă nu există. Se va continua să se lucreze. Ne-am adunat voința, resursele în pumn, acționăm în perspectivă”.
„Nu ne temem de viitor. Am depășit întotdeauna orice dificultăți. Dificultățile te călesc. Există posibilități de a lucra normal, a spus Riabkov. În acest mod deplorabil se vor încheia iluziile Occidentului colectiv referitoare la faptul că Rusia poate fi pusă acum în genunchi. Acest lucru nu se va întâmpla”.
Moscova înregistrează toate faptele de discriminare în Occident, față de cetățenii Rusiei, a remarcat Serghei Riabkov. „Toate aceste incidente sunt înregistrate, observăm cum s-a degradat sistemul de valori al Occidentului colectiv, cât de mult a devenit acesta discriminatoriu, nu vreau să spun rasist, în ceea ce privește cetățenii Rusiei, vorbitorii de limbă rusă”, a spus Riabkov.
Evenimentele care au loc în lume trag o linie sub atitudinea pozitivă față de globalizare, începe o nouă eră istorică, a spus Serghei Riabkov. El a mai arătat că valorile Occidentului vor fi respinse pe viitor din ce în ce mai mult./snicolau/sdm2

(www.tass.ru – 22 martie)