Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Cel mai longeviv și mai îndrăgit proiect național dedicat cărții, derulat de Radio România de peste 25 de ani, deschide și în 2022 sezonul târgurilor de carte: miercuri, 23 martie, începe ediția cu numărul 20 a Târgului Gaudeamus Radio România, organizat în Craiova.
Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia – Craiova și se desfășoară în perioada 23 – 27 martie în spațiul care l-a găzduit încă de la ediția inaugurală, foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”.

Ediția Craiova 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus este cea de a patra organizată de Radio România în format fizic în acest interval extrem de dificil, în care evenimentele culturale s-au derulat preponderent online.

Președintele de onoare al ediției este doamna conf. univ. dr. Anamaria Preda, decanul Facultății de Litere din Cadrul Universității din Craiova.

Timp de cinci zile, CARTEA va stăpâni foaierul Teatrului Național din Cetatea Băniei și inimile craiovenilor care au așteptat cu nerăbdare reluarea evenimentului în formatul clasic. Târgul este deschis între orele 10.00 și 18.00, de miercuri până sâmbătă, și între orele 10.00 și 15.00, duminică, în ultima zi a târgului.
Pentru pasionații de lectură care nu pot ajunge la prima ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, website-ul www.gaudeamus.ro găzduiește ediția online. Standuri virtuale, evenimente transmise live din incintă și informații la zi despre noutățile editoriale, ofertele de târg și proiectele speciale ale participanților vor fi astfel disponibile de oriunde s-ar afla aceștia.

Reperele ediției:
37 de participanți, printre care se regăsesc cele mai prestigioase edituri și agenții de distribuție de carte din țară;
peste 13.000 mii de titluri, multe dintre acestea publicate în ultimele luni și  prezentate în premieră la un târg de carte;
30 de sesiuni de lansare de carte, concursuri, cu prilejul cărora vor fi lansate peste 60 de titluri;
etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Oltenia – Craiova, care va avea loc sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 11.00;
● concursul de grafică și ilustrație de carte denumit „Cartea prin … mâini de copil”, derulat în perioada 22 – 27 martie, și adresat celor mai tineri cititori, provocați la o competiție de imaginație și creativitate pe tema „lumea de astăzi prin ochii personajelor literare îndrăgite”.
Premiile pentru cele două competiții constau în sume de bani cuprinse între 350 și 100 de lei, oferite de sponsorul ediției, Lions Club Craiova.

Partener media al acestei ediții: Gazeta de Sud.

Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail: cornelia.chifor@radioromania.ro)