Departamentul pentru Situații de Urgență afirmă că nu există nicio stare de pericol la nivel național

Departamentul pentru Situații de Urgență afirmă că nu există nicio stare de pericol la nivel național care să justifice măsuri speciale, precum dotarea populației cu măști de protecție împotriva substanțelor chimice.

Recent, unitățile subordonate DSU au trimis informări autorităților locale privind asigurarea mijloacelor de protecție individuală, așa cum este prevăzut în legislație. Acest tip de măsuri de prevenție,susține Departamentul pentru Situații de Urgență, sunt parte responsabilităților legale pe care autoritățile le au și țin de organizarea lor curentă.

De asemenea, Ministerul Sănătății declară că nu a trimis nicio notificare medicilor de familie pentru a-i informa pe pacienți să facă stocuri de medicamente. Instituția se adresează tuturor cetățenilor să nu răspândească informații care sunt menite să inducă panică în rândul comunităților.

Precizările făcute azi de DSU şi de Ministerul Sănătății sunt destinate corectei informări a românilor și contracarării unor știri false, vehiculate în ultimele zile în spațiul public, inclusiv pe rețelele de socializare./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie