Primul târg de carte în format fizic din acest an – „Gaudeamus”, organizat de Radio România – continuă la Craiova. În foaierul Teatrului „Marin Sorescu” sunt programate astăzi lansări de carte şi sesiuni de prezentare. Ediţia craioveană a Târgului de carte este dublată, în premieră, de o ediţie online, pe pagina de internet ‘gaudeamus.ro’.
Reporter: Florin Firu – Peste 13.000 de titluri, multe dintre ele publicate în ultimele luni, şi aproape 40 de participanţi – sunt câteva dintre repere ale Târgului „Gaudeamus” Radio România de la Craiova, eveniment îndrăgit şi aşteptat în format fizic de publicul cititor şi de reprezentanţii editurilor deopotrivă.
-: Foarte frumos, îmi era dor să vin din nou aici şi să cumpărăm cărţi. Este altă energie atunci când cumpărăm cărţi de la târg.
-: Observăm căutarea spre cunoaştere, chiar de la cultură generală, dezvoltare personală, psihologie, cărţi cu tematică şi jocuri pentru copii, cursurile de limbi străine, care în continuare sunt, iarăşi, foarte solicitate de părinţi.
Reporter: Pentru pasionaţii de lectură care nu pot ajunge la prima ediţie din acest an a Târgului de Carte „Gaudeamus” Radio România, website-ul ‘www.gaudeamus.ro’ găzduieşte ediţia online./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie