THE JERUSALEM POST: România primește refugiați din Ucraina, milioane fugind de teama războiului

Media Line relatează despre criza refugiaților din Siret și Suceava, două localități aflate în apropierea frontierei cu Ucraina din nord-estul României

În ultimele săptămâni, zeci de mii de refugiați ucraineni, care fug din fața brutalei invazii rusești asupra țării lor, au intrat în România prin punctul de frontieră Siret, aflat în nord-estul țării.
Până acum, de la izbucnirea războiului, survenită luna trecută, peste 3,5 milioane de oameni au părăsit Ucraina, după cum reiese din cifrele furnizate marți de Națiunile Unite.
Criza a făcut ca mai multe țări est-europene să caute să le ofere refugiaților un adăpost, îngrijire și chiar locuri de muncă. În drumul lor din Ucraina, mulți au intrat în ‘ara vecină, România, unii îndreptându-se ulterior spre Europa Occidentală sau spre alte destinații. Zonele de frontieră românești au reacționat rapid în fața crizei, asigurându-le noilor veniți un adăpost, mâncare gratuită, îngrijire medicală și mijloace de transport.
Reporterii de la Media Line au vizitat punctul de frontieră Siret și Suceava, un oraș din apropiere, și au discutat cu o serie de refugiați care le-au povestit prin ce au trecut.

THE JERUSALEM POST (Israel). 23 martie 2022 – Articol de Maya Margit și Dario Sanchez

Traducerea: Alexandru Danga