Târgul de carte Gaudeamus Radio România, la Craiova

Realizator: Nicoleta Turcu – Lansări de carte, dezbateri și sesiuni cu scriitorii, toate acestea sunt programate astăzi la Craiova, la Târgul Gaudeamus organizat de Radio România. Este primul târg din anul acesta care se desfășoară în format fizic, iar pentru cei care nu pot ajunge există și varianta online, pe pagina dedicată evenimentului: gaudeamus.ro. Transmite colega noastră, Simona Lica.
Reporter: A patra zi a Târgului de carte Gaudeamus Radio România de la Craiova a adus, așa cum era de așteptat, fiind zi de weekend, un public mai numeros în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, gazda tradițională a târgului. Evenimentele organizate, dar și cărțile propuse de edituri la prețuri atractive au contribuit desigur la creșterea audienței. Comparația făcută de o tânără craioveancă este edificatoare în acest sens: „A ajuns o carte, mai puțin decât un litru de ulei. Ținând cont că eu, personal, nu folosesc ulei, am venit să iau cărți”. Printre numeroșii vizitatori ai Târgului Gaudeamus Radio România l-am regăsit pe scriitorul Mihai Firică.
Mihai Firică: Sunt optimist. Am văzut că editurile au venit la Craiova cu multe tiruri pe care „le-au lansat” online, în pandemie. Iată, forma aceasta de prezență fizică este esențială, legătura cu cititorii şi, de ce nu, legăturile dintre noi, scriitorii.
Reporter: Programul zilei de astăzi cuprinde lansări de carte, o dezbatere despre implicarea scriitorului în viața politică, ateliere pentru copii și tradiționalul concurs național de lectură „Mircea Nedelciu”, etapa zonală./csimion

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 martie)