Competiția de eseuri BioMed 2022 “Bioștiințele și Medicina Viitorului” se află în etapa de evaluare instituțională !

Timișoara, România (28 Martie, 2022) — S-au încheiat înscrierile în competiția BioMed, organizată de asociația non-profit Biomentorhub, adresată studenților și elevilor pasionați de domeniile bioștiințelor, medicinei, ingineriei medicale și IT/inteligență artificială, ce au fost invitați să redacteze un eseu și să își facă astfel cunoscute creativitatea și abilitatea lor de a imagina tehnologii sau aplicații revoluționare în aceste domenii.

În total, au fost primite 71 lucrări de la 8 instituții din mediul universitar din țară și din diasporă (Italia și R. Moldova) și de la 17 instituții din mediul preuniversitar, competiția bucurându-se de interes atât în marile orașe și centre universitare precum Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara, cât și în orașe mai mici, precum Bacău, Alexandria, Râmnicu Sărat și Videle. De asemenea, au fost primite lucrări și de la Chișinău, Roma și Lecce. Mulțumim tuturor participanților pentru încrederea pe care ne-au acordat-o și îi asigurăm că lucrările lor vor fi analizate cu multă atenție și obiectivitate.

În prezent, competiția se află în faza de evaluare a eseurilor înscrise, care constă din două etape: evaluarea inițială (28 martie – 5 aprilie a.c.) și cea finală (7 aprilie – 15 aprilie a.c.). În etapa curentă de evaluare instituțională, echipa Biomentorhub verifică eligibilitatea fiecărui eseu înscris, iar mentorii din comunitatea Biomentorhub vor evalua eseurile eligibile pe baza unei grile de evaluare, acordând fiecărui eseu un punctaj de la 0 la 100.

Membrii comisiei de jurizare în cadrul etapei instituționale includ 9 mentori din rețeaua Biomentorhub, precum și cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar din țară.

Toate lucrările selectate în etapa finală de jurizare vor fi publicate în cadrul paginii web Biomentorhub la data de 6 aprilie.

La finalul  competiției,  în urma selecției  și jurizării,  vor fi premiate  cele  mai originale și revoluționare lucrări, oferindu-se, cu sprijinul sponsorilor BioMed – Merck România, Marsilian Technologies, Bio Zyme, Dacia Plant, Zenyth Pharmaceuticals, Farmec, Editura Corint, Editura ALL – premii totale de peste 15 000 lei la ambele categorii tematice (Bio-inspired systems și HealthAI) și educaționale (pre-universitar și universitar).

   Mai multe detalii legate de înscriere și desfășurarea competiției BioMed se pot afla accesând site-ul: https://biomentorhub.ro/biomed-2022/

Parteneri: Asociația OncoGen, Adservio.

Parteneri media: RADOR, RFI, ENTR, Hello Sănătate TV, Revista TIMPUL.

Despre Asociația Biomentorhub:

Biomentorhub este o asociație neguvernamentală și nonprofit, o inițiativă realizată de un grup de tineri români dedicată mentoratului pentru studenți, elevi și tineri cercetători interesați să urmeze o carieră de cercetare în domeniile bioștiințe și medicină. Obiectivele sale sunt: conectarea elevilor și studenților cu mentori care desfășoară activități de cercetare în aceste domenii, sprijinirea cercetătorilor români din diasporă interesați să descopere oportunități profesionale și de colaborare în România dezvoltarea și popularizarea cercetării științifice din România, identificarea resurselor educaționale și financiare disponibile pentru studenți, elevi și tineri cercetători cu rezultate foarte bune în aceste domenii.

Website: www.biomentorhub.ro/bmh-magazine/

Facebook: www.facebook.com/Biomentorhub/

Instagram: www.instagram.com/biomentorhub/

LinkedIn: www.linkedin.com/company/biomentorhub1/

Președinte

Michael-Bogdan Mărgineanu