Mariupol – ocupanții au dus cu forța în Rusia personalul și pacienții de la maternitate

În Mariupol a fost raportat încă un caz de deportare a locuitorilor orașului către Federația Rusă. Acțiuni similare au fost întreprinse și în cazul pacienților și a personalului maternității municipale Nr.2, informează RBC-Ucraina.
Consiliul Municipal al orașului Mariupol informează că ocupanții continuă să îi răpească pe locuitorii orașului Mariupol. Mai exact, peste 70 de persoane au fost scoase cu forța din Maternitatea Nr.2, și trimise în cartierul Levoberejnîi, din regiunea Moscovei. Până la ora actuală, mai mult de 20 de mii de persoane au fost duse cu forța pe teritoriul Rusiei. Cetățenilor ucraineni le sunt confiscate pașapoartele, iar aceștia sunt trimiși în așa-numitele lagăre de filtrare, după care sunt redirecționați spre diferite orașe îndepărtate ale Rusiei.
”Ceea ce astăzi face Rusia încalcă toate drepturile fundamentale al omului. Este comparabil cu ce a făcut armata nazistă în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Dar nu vom renunța la niciun locuitor din orașul Mariupol, dus împotriva voinței lui pe teritoriul Rusiei. Suntem în curs de creare a unei baze de date a locuitorilor deportați și punem la cale un mecanism de acțiune pentru a-i readuce pe compatrioții noștri”- a spus primarul orașului Mariupol, Vadim Boicenco./mpalii/sdm2

(https://www.rbc.ua/ 29 martie)