Vladimir Medinski a declarat că Rusia face doi pași către Ucraina pentru detensionare

Asistentul președintelui Federației Ruse, Vladimir Medinski, şeful delegaţiei Federației Ruse la negocieri, a declarat că Rusia face doi pași în întâmpinare către Ucraina pentru detensionarea situaţiei.

Rusia și Ucraina au încheiat marţi o nouă rundă de discuții față în față la Istanbul, care au fost constructive, le-a mai declarat jurnaliştilor marţi şeful delegaţiei ruse, consilierul prezidenţial Vladimir Medinski, în urma întâlnirii delegaţiilor de la Moscova şi Kiev, în Turcia. „Negocierile cu partea ucraineană s-au încheiat. Negocierile au decurs într-un mod constructiv”, a spus Medinski.

După cum a afirmat Medinski, Rusia face doi pași în întâmpinare către Ucraina pentru a detensiona situaţia. Delegaţia Federației Ruse a primit la Istanbul o poziție clar formulată de către delegaţia Ucrainei.

În condițiile în care se va desfăşura o activitate rapidă în ceea ce priveşte pregătirea unui document și în găsirea unui compromis, posibilitatea de a semna un acord de pace va deveni mult mai apropiată, a spus Medinski./vdraguta/schelaru

Agenţia de presă TASS – 29 martie