Pachetul de măsuri sociale și economice pentru populație va fi discutat în ședința coaliției de guvernare de luni

Realizator: Mirela Ursache – Pachetul de măsuri sociale și economice pentru populație va fi discutat în ședința coaliției de guvernare de luni, a spus ieri liderul PSD Marcel Ciolacu. Varianta propusă de social-democrați, cu vouchere de 50 de euro, ar putea fi acoperită din fonduri europene. Marcel Ciolacu a explicat:
Marcel Ciolacu: Ne-am încadra cu acest vouchere de 50 de euro la două luni pentru persoanele cu pensii sub 1500 de lei și pentru voucherele la copii pentru rechizite și îmbrăcăminte în funcție de veniturile părinților sau familii monoparentale, le acoperim chiar cu fondurile europene, până la aproape 700 de milioane de euro să venim cu acest pachet social susținut și de către Comisia Europeană. Una este să venim cu un efort pe bugetul de stat, una este să venim cu un mecanism astfel încât să nu pierdem bani europeni pe exercițiul financiar trecut.
Realizator: Marcel Ciolacu a adăugat că este normal ca și partenerii de coaliție de la PNL să vină cu propria viziune, cu condiția ca măsurile propuse să fie și sustenabile, ne-a informat reporterul nostru Alina Bordeiașu. Liberalii au propus și ei bonuri pentru alimente, dar în valoare dublă, de aproximativ 100 de euro și ar vrea ca acestea să fie acordate cel puțin până în iunie anul viitor./gpodea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 martie)