Baza Aeriană de Instruire de la Boboc a fost decorată cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înființare

Realizator: Mira Gomboş – Baza Aeriană de Instruire de la Boboc, din județul Buzău, a fost decorată vineri cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înființarea acestei primei școli militare de pilotaj. La ceremonie a participat ministrul apărării, Vasile Dîncu. El a promis investiții în dotarea forțelor aeriene, relatează corespondenta RRA Cristina Moise.
Reporter: Pe aerodrom, militarii Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic ”Aurel Vlaicu” de la Boboc au salutat drapelul de luptă decorat prin ordin prezidențial cu ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler cu însemn de pace pentru militari, în prezența ministrului apărării naționale, Vasile Dîncu. Ocazia: împlinirea pe 1 aprilie a 110 ani de la înființarea Şcolii „Aripilor Românești”.
Vasile Dîncu: Am participat în ultimele luni la foarte multe reuniuni NATO. Am primit foarte mulţi ofițeri superiori NATO din comandamentele militare. Vreau să vă spun că toți, fără excepție, mi-au vorbit despre aviația și despre piloții români ca fiind piloți de excepție. Nu există armată, nu există un sistem de securitate națională care ar putea fi gândit fără o aviație puternică.
Reporter: În semn de apreciere a rolului Forțelor Aeriene Române în Armata României și a profesionalismului despre care vorbește pe aerodrom chiar ministrul Vasile Dîncu, vineri Bazei Aeriene de la Boboc i-au fost acordate în total cinci decorații./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 aprilie)