Întânire cu Radio-Prichindel la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România dedicat Zilei Internaționale a cărții pentru copii

Editura Casa Radio participă la Târgul de Carte Gaudeamus Radio România dedicat Zilei Internaționale a cărții pentru copii, cu titlurile celor două colecții care li se adresează: Noapte bună, copii! și Radio-Prichindel.

Cu ocazia aceasta, sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 13.00, vom organiza un eveniment cu multiple oferte educative și culturale, care îi va avea în prim-plan pe elevii celor două școli partenere: Liceul Teoretic „Jean Monnet” și Școala Metropolitană ARC din București.

Invitații speciali ai evenimentului nostru vor fi actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu. Aceștia vor face o demonstrație de măiestrie în cadrul atelierului de lectură pe care-l vom organiza pentru copii. Vom învăța astfel împreună să citim – cu dicție și intonație – din cărțile și audiobookurile editurii.

Elevii clasei a IV-a de la Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București, coordonați de doamna învățătoare Laura Paloș, inspirați de audiobookurile cu benzi desenate din Colecția Radio-Prichindel, vor susține un mini-spectacol de teatru.

Evenimentul se va încheia cu o vizită în celebrul Studio „Mihai Zirra“  – studioul de înregistrări al Teatrului Naţional Radiofonic –, un muzeu sui-generis, menit să le aducă deopotrivă informație și bucurie copiilor. Sunt bineveniți, de asemenea, profesorii și părinții care vor redescoperi puterea vindecătoare a poveștilor.

Obiectivul acestor ateliere este acela de a-i familiariza pe micii cititori cu formulele moderne de interacțiune cu povestea din carte, de a le stârni curiozitatea și a le dezvolta creativitatea. De asemenea, oferta noastră poate deveni un bun instrument de diversificare a metodelor de predare și de dezvoltare a potențialului artistic al copiilor, prin intermediul înregistrărilor de patrimoniu care se regăsesc în colecțiile noastre.

Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, desfășurat în zilele de 2 și 3 aprilie în foaierul Sălii Radio din strada General Berthelot, 60-64.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Editurii Casa Radio: www.edituracasaradio.ro