Liderii PNL care îl contestă pe preşedintele Florin Cîţu au stabilit convocarea Consiliului Naţional pentru duminică

Liderii PNL care îl contestă pe preşedintele partidului, Florin Cîţu, au stabilit convocarea Consiliului Naţional duminică, unde va fi stabilită procedura pentru organizarea Congresului Extraordinar din 10 aprilie. Decizia a fost luată, vineri, în şedinţa Biroului Executiv, contestată de Florin Cîţu. Explică redactorul RRA Cătălin Purcaru:

Reporter: În şedinţa conducerii centrale a PNL defăşurată online, liderii liberali, care îi cer preşedintelui Florin Cîţu să facă un pas în spate, au luat act de solicitarea a 39 de organizaţii judeţene.

Cu unanimitate de voturi s-a decis convocarea forului statutar, duminică, la Palatul Parlamentului, în cadrul căruia se va stabili data Congresului Extraordinar pentru alegerea unui nou preşedinte al partidului. Biroul Executiv de vineri, însă nu este recunoscut ca fiind statutar de către actualul preşedinte Florin Cîţu care, împreună cu secretarul general, Dan Vîlceanu, nu au participat la şedinţă. Mai mult, Florin Cîţu a anunţat convocarea unei reuniuni cu prezenţa fizică, sâmbătă, la sediul central al PNL:

Florin Cîţu: Cât voi rămâne la PNL voi respecta regulile, pe care le-am avut în PNL până acum şi statutul. Trebuie să spun că sunt dezamăgit de această situaţie, pentru că sunt oameni cu care am pornit acum şase luni de zile, am pornit pentru un proiect, plec în SUA reprezentând România, mă întorc acasă cu această situaţie fără să avem o discuţie.

Reporter: Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a afirmat că o şedinţă a forului statutar nu poate fi convocată în aceeaşi zi în care s-a primit solicitarea şi a anunţat că sâmbătă va renunţa la funcţie, motivând că nu vrea să se implice în situaţia creată.

Potrivit unor surse politice, preşedintele Florin Cîţu ar urma să renunţe la conducerea PNL, iar la congresul din 10 aprilie premierul Nicolae Ciucă să fie singurul candidat pentru şefia partidului, care cel mai probabil va face echipă cu Lucian Bode pentru funcţia de secretar general./lcoman/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 aprilie