Șefa Parlamentului European a promis Ucrainei o recunoaștere rapidă a statutului de ţară candidat la aderarea la UE

Şefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că Ucraina va fi recunoscută drept ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și va fi ajutată să se reconstruiască după război.

Potrivit RBC, Matsola a făcut declaraţia respectivă vineri seară, la Kiev, la un briefing comun cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk. „Vom recunoaște Ucraina drept candidat la aderarea la UE în mod oficial și rapid. Vă promit acest lucru din partea Parlamentului European” – a subliniat Roberta Metsola.

Potrivit acesteia, invazia rusă asupra Ucrainei, a libertății și a teritoriului acesteia este un atentat la întreaga Europă și la ordinea internaţională actuală. De asemenea, Metsola a asigurat că partenerii europeni vor depune toate eforturile pentru a reconstrui orașele și satele ucrainene după război. „Vreau să declar, în numele tuturor popoarelor europene care alcătuiesc familia Parlamentului European, că suntem uimiți, entuziaști, inspirați de curajul poporului ucrainean, de curajul armatei ucrainene. Democrația parlamentară a primit un nou suflu în Europa datorită poporului ucrainean și acțiunilor Parlamentului Ucrainei” – a subliniat Metsola./sdan/atataru

www.rbc.ua – 1 aprilie