Societatea Ornitologică Română şi Universal Music România lansează albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieţii Tale”

 

 

București, 1 aprilie: De Ziua Păsărilor, 1 aprilie, descoperă cântecele naturii, interpretate de păsările din jurul nostru. Societatea Ornitologică Română, în parteneriat cu Universal Music România, vă aduc sunetele care ne amintesc tuturor cine suntem și de unde venim. Intră pe sor.ro și află cum ne poți ajuta să protejăm păsările din România.

Ascultă materialul aici: https://bit.ly/SuneteleVietiiTale

Astăzi e zi de sărbătoare. De 29 de ani celebrăm Ziua Păsărilor pe dată de 1 aprilie. În România, Ziua Păsărilor era sărbătorită încă din perioada interbelică, în principal în școli. În 1994, SOR a reintrodus în calendarul evenimentelor această zi specială pentru toți iubitorii de păsări și natură”, a declarat directorul executiv al SOR, Dan Hulea

Albumul „Sunetele Naturii. Sunetele Vieții Tale” include 36 de sunete de la păsări precum: mierla, pițigoiul mare, sticletele, ciocănitoarea de grădini, rândunica, guguștiucul și multe altele. Fiecărui sunet și fiecărei păsări îi este atribuit un titlu inspirat din realitatea noastră de zi cu zi, cum ar fi „Pițigoiul Mare – În drum spre cafenea” / „Florinte – În față, pe avarie” / Ciocănitoare de grădini – Bormașina vecinului”.

Păsările sunt o parte importantă din lumea vie din jurul nostru, cât și o parte esențială din identitatea noastră. Sunetele lor ne amintesc de momente simple și frumoase, stârnesc emoții și ne leagă de oamenii iubiți. Sunt sunete care ne amintesc cine suntem și de unde venim.

Pentru a ne bucura de sunetele naturii în continuare, avem nevoie de ajutorul vostru, al celor care se regăsesc în sunetele acestui playlist.  Fiecare dar pe care îl oferi este un dar pentru natură – fie că alegi să faci o donație unică sau una lunară.

Cu o donație lunară de 30 de lei asiguri semințele pentru aproximativ 3.225 de păsări care vin la o hrănitoare în sezonul rece. Primăvara, sunt montate cuiburi artificiale în așteptarea noului sezon de cuibărire. În ele vor crește an de an generații de pui de muscari, țicleni, vrăbii, pițigoi și codroși. Cu o donație singulară de 80 de lei, SOR poate instala un cuib artificial pentru o pereche de păsări cântătoare. Pe tot parcursul anului, SOR dezvoltă și organizează programe și evenimente de educație pentru natură dedicate copiilor și adulților. Cu o donație singulară de 200 de lei, poți contribui la realizarea materialelor educative atât de apreciate de copii.

Atât timp cât păsările cântă, suntem în siguranță. Natura are nevoie de noi, dar noi avem mult mai multă nevoie de ea. Păstrează vii sunetele naturii!

 

Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România. Un ONG premiat, SOR lucrează pentru a proteja păsările sălbatice și habitatele lor în România de peste 30 de ani. Misiunea noastră este să ne asigurăm că populațiile noastre unice de păsări sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale României nu sunt exploatate și distruse de evoluțiile dăunătoare. Dorim să îi inspirăm pe oameni să contribuie la protejarea păsărilor și a habitatelor din România și, cu ajutorul lor, să ne asigurăm că şi generațiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.

 

Universal Music România este parte a Universal Music Group, cea mai mare casă de discuri din lume. La Universal Music Group, existăm pentru a modela cultură prin puterea artei. UMG este liderul mondial în divertismentul bazat pe muzică, cu o gamă largă de companii angajate în muzică înregistrată, editare muzicală, merchandising și conținut audiovizual. Dispunând de cel mai cuprinzător catalog de înregistrări și melodii din fiecare gen muzical, UMG identifică și dezvoltă artiști și produce și distribuie cea mai apreciată muzică din lume. Angajat în domeniul artei, inovației și antreprenoriatului, UMG promovează dezvoltarea de servicii, platforme și modele de afaceri pentru a lărgi oportunitățile artistice și comerciale pentru artiștii noștri și pentru a crea noi experiențe pentru fani. Pentru mai multe informații despre Universal Music Group N.V., vizitați www.universalmusic.com