Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România

2 – 3 martie, Sala Radio
Familia celui mai îndrăgit târg de carte din țară se mărește în acest an cu un nou membru: târgul de carte dedicat în exclusivitate celor mai tineri cititori (și cititorilor în devenire!), derulat sub numele „Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România”!
Evenimentul, organizat de Radio România cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, sărbătorită la nivel mondial pe data de 2 aprilie, va avea loc în zilele de 2 și 3 aprilie, în foaierul Sălii Radio, spațiul care a găzduit primele ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus. Târgul va fi deschis între orele 10.00 și 19.00 (sâmbătă, 2 aprilie) și 10.00 și 17.00 (duminică, 3 aprilie), iar accesul publicului va fi gratuit, inclusiv la evenimente.
Mii de volume, dedicate copiilor de toate vârstele și adolescenților, publicate de cele mai prestigioase edituri din țară, întâlniri cu scriitorii și personajele îndrăgite, ateliere de creație și o atmosferă magică, pe care doar îmbinarea dintre carte și copilărie o poate crea, vor transforma foaierul Sălii Radio în cea mai atractivă destinație a acestui weekend.
Și pentru că Radio România va însemna întotdeauna multă muzică bună, programul celor două zile va include, alături de evenimentele specifice unui târg de carte, un recital al Corului de Copii Radio, care va avea loc în sala de spectacole, sâmbătă, 2 aprilie, și câteva sesiuni de DJ mix, oferite de tineri profesioniști ai genului, care îi vor iniția în tainele acestei profesii pe și mai tinerii pasionați de muzică.
Sponsorul acestei ediții pilot a proiectului „Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România” este compania Jerry’s Pizza.
***
Str. General Berthelot, Nr. 60-64, RO-010165, Bucureşti, România
tel: + 4021-312 22 40 / fax: + 4021-319 05 22
Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România
Programul evenimentelor
Sâmbătă, 2 aprilie
11.00 – 12.00 Concertul Corului de Copii Radio Corul de Copii Radio și dirijorul Răzvan Rădos vă invită sâmbătă, în data de 2 aprilie, începând cu ora 11:00 la un concert matinal dedicat copiilor pe scena Sălii Radio, în cadrul Târgului Gaudeamus.
Acompaniamentul va fi asigurat de către pianista Magdalena Faur. Evenimentul este cu intrare liberă și îi va avea ca invitați pe actorii Ana Maria Ivan și Vlad Benescu.
Repertoriul va cuprinde multe dintre cântecele îndrăgite ale copilăriei și îi va purta pe ascultători în lumea Disney sau în cinematografia românească prin titluri ca: The Sound of Music, Veronica și multe alte prelucrări.
12.00 – 12.40 Editura Nemira Cristina Andone, „Atelier de poveste cu Vivaldi, spiridușul primăverii” 13.00 – 14.00 Editura Casa Radio
Intâlnire cu Radio Prichindel de Ziua Cărţii pentru Copii – eveniment cu multiple oferte educative și culturale, care îi va avea în prim-plan pe elevii Liceului Teoretic „Jean Monnet” și Școala Metropolitană ARC din București: ateliere de lectură şi teatru, o vizită în studioul Mihai Zirra, binecunoscutul studio al Teatrului Naţional Radiofonic… şi alte surprize!
Invitaţi: actorii Ana-Maria Ivan și Vlad Benescu
Moderator/entertainer: Ligia Necula, realizator Editura Casa Radio
14.00 – 15.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – DJ Norris
15.00 – 15.40 Cristina Beatrice Preda
Atelier de de lectură cu Cristina și Motocel
Dragi copii, mămici, bunici, tătici,

Să nu vă mirați că primiți acest mesaj de la o hârtie smotocită. Chiar Motocel vă scrie. Cine sunt eu?!
Personajul principal al cărții ,,Vâj-vâj prin călimară”, de Cristina Beatrice Preda, cu ilustrații de Karen Chemali, editura Creator.
Descrierea mea oficială este următoarea:
,,Vâj-vâj! Cine ar fi crezut că Motocel, o hârtie mototolită, poate fi primăvara unei călimări?! Nimeni. Mai ales după ce a risipit tot albastrul din ținut, Naturală Albastră a fost închisă într-un clopot, iar pe singurul ei ajutor, Clănt-Ronț, o clanță peltică, au acoperit-o fulgii de cocos. Numai că o hârtie, oricât ar fi ea de mototolită, nu se lasă învinsă: găsește greieri poeți, lebede ale visării și izvoare ale cernelii. Și cu ele (își) va salva lumea. Sau…cel puțin, va incerca.
Nu poți avea niciodată prea multă liniște, atunci cand ești Motocel: hodoronc-tronc se ivește câte un Pieptăn Galben de eliberat, câte o Peșteră Oftat de îmbunat. Și nu oricum, ci printre alei cu țepi și cactuși. Aaa, vam spus cumva și despre bufnița cu șosete în dungi? Nu?! Atunci, s-a făcut: eu păstrez secretul și voi dați iute pagina.’
Atât eu, cât și Cristina, suntem nerăbdătoare să ne întâlnim de Zilele Cărții pentru Copii la Gaudeamus Radio România. Vă promitem o mulțime de surprize!
15.00 – 16.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – DJ Andrew Maze
16.00 – 17.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – DJ Speed
17.00 – 19.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – T White
Duminică, 3 aprilie
11.00 – 11. 40 EDITURA NEMIRA
Simona Antonescu, „Să împrietenim copiii cu istoria!”
12.00 – 12.40 EDITURA ARCO IRIS
Prezentare interactivă de carte pentru copii, cele mai noi titluri din Colecția „Scrieri pentru copii, de la bunica”: Ghicitori pentru copii, ediția a V-a, 2022, Povești cu secrete, 2020, Fabule, ediția a ll-a, 2021,
Povești nemuritoare în versuri, ediția a lV-a, 2021, Ghicitori pentru cei mai mărișori, 2021, Vulpea păcălită de urs, ediția a ll-a, 2022, Învățăm să măsurăm timpul, ediția a ll-a, 2022), cu interpretarea unor fragmente din poveşti şi concurs de ghicitori cu premii.
Prezintă autoarea, Victoria Furcoiu.
14.00 – 15.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – DJ Norris
15.00 – 16.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – DJ Andrew Maze
16.00 – 17.00 Radio3Net „Florian Pittiș”
DJ live mix – DJ Andrew