Sâmbăta Imperiului Roșu – un maraton de lecturi despre Rusia și dramele istoriei, la Radio România Cultural

Radio România Cultural oferă publicului, sâmbătă, 9 aprilie, un maraton de 9 ore de lecturi care își propun o înțelegere a istoriei de la Stalin și până în zilele actualului conflict din Ucraina. Maratonul intitulat „Sâmbăta Imperiului Roșu”, realizat în parteneriat cu Editura Corint, va începe cu momentul instaurării comunismului și va continua cu momente de referință din trecutul Rusiei cum ar fi bătălia de la Stalingrad, ascensiunea lui Vladimir Putin și opoziția lui Aleksei Navalnîi, până la Crimeea și noul Imperiu Rus.

Istoria, așa cum nu se face la școală, a devenit o necesitate pentru înțelegerea vremurilor atât de tulburi pe care le trăim, cu atât mai mult cu cât tot ceea ce se întâmplă astăzi pare să aibă un corespondent în deceniile anterioare. Recomand acest maraton în special tinerilor al căror viitor poate depinde de abcesul istoric la care asistăm cu toții”, a declarat Radu Croitoru, managerul Radio România Cultural.

Realizatorii Radio România Cultural vor citi, sâmbătă, 9 aprilie, fragmente dintr-o serie de cărți apărute în colecția Corint Istorie.

Maratonul „Sâmbăta Imperiului Roșu” va începe la ora 9,00 cu volumul ”Conversații cu Stalin” de Milovan Djilas, în lectura Ralucăi Rădulescu și se va încheia, la ora 17,00, cu fragmente din cartea ”Crimeea și Noul Imperiu Rus”, citite de Elena Vădăreanu.

Întregul program al maratonului realizat de Radio România Cultural, în parteneriat cu Editura Corint este următorul:

09,00:  ”Conversații cu Stalin” – Milovan Djilas – Lectura: Raluca Rădulescu

10,00: ”Beria. Mâna dreaptă a lui Stalin” – Amy Knight – Lectura: Cristi Marica

11,00: ”Stalin și poporul rus. Premisele instaurării comunismului” –  George Onișoru – Lectura: George Gilea

12,00: ”În infernul de la Stalingrad” – Reinhold Busch – Lectura: Dana Pitrop

13,00: .,Agent dublu în războiul rece”. Autobiografia lui Oleg Gordievski – Lectura: Adina Dragomir

14,00: ”Putin. Noul țar” – Steven Lee Myers – Lectura: Dan Vasiliu

15,00: ”Navalnîi. Un democrat împotriva autoritarismului” – Jan Matti Dollbaum, Morvan Lallouet, Ben Noble – Lectura: Dan Vasiliu

17,00: ”Crimeea și Noul Imperiu Rus” – Agnia Grigas – Lectura: Elena Vlădăreanu.

RADOR – 4 aprilie