Serbia va păstra politica de neutralitate militară și legăturile de parteneriat cu toate țările

Serbia va rămâne o țară neutră din punct de vedere militar și va încerca să mențină relații bune cu toate țările, inclusiv cu Rusia – a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, după anunțarea victoriei în alegerile prezidențiale. „Nimeni în Serbia nu-i va exclude pe Dostoievski și pe Ceaikovski. Serbia va încerca să mențină relațiile de prietenie și parteneriat cu Rusia” – a declarat Vučić, citat de presa locală.
Serbia are relații bune atât cu Rusia cât și cu SUA și țara va menține politica de neutralitate militară. „Consider că avem în față multe probleme, dar cel mai important lucru pentru Serbia este să aibă relații bune în regiune, să continue drumul european, dar să nu piardă relațiile tradiționale de prietenie” – a adăugat președintele Serbiei.
Potrivit Interfax, anterior s-a comunicat că președintele în exercițiu al Serbiei şi-a anunțat victoria în primul tur al alegerilor prezidențiale, care s-au desfășurat duminică. După cum transmite astăzi postul de televiziune sârbesc RTS, Vucic s-a bucurat de sprijinul a 59,9-60,1% din voturile exprimate.
În Serbia s-au desfășurat duminică alegeri prezidențiale, alegeri parlamentare, precum și alegeri pentru organele locale ale puterii, transmite Interfax./snicolau/cvanatoru

(www.interfax.ru – 4 aprilie)