Ministerul Apărării Naționale are în pregătire un pachet legislativ privind siguranța națională

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Ministerul Apărării Naționale are în pregătire un pachet legislativ privind siguranța națională, care include și un proiect vizând pregătirea populației și a economiei pentru apărare. Documentul va fi prezentat public în scurt timp, după cum a anunțat în exclusivitate, la Radio România Actualități, ministrul apărării naţionale Vasile Dîncu.
Vasile Dîncu: Vom fi mult mai atenți și la această infrastructură critică, necesară, pentru adăpostirea populației în caz de conflict. Apoi, este vorba de mobilizarea economiei pentru apărare. Cum faci reconversia în timp de război, să zicem sau de mobilizare pentru că trebuie să faci o reconversie pentru sprijinirea efortului militar? De asemenea, ce face fiecare cetățean în timpul acesta ca mobilizare? Sunt mecanisme și proceduri foarte clare.
Realizator: Invitat al emisiunii „Serviciul de noapte”, ministrul Dîncu a mai spus că nu are în vedere introducerea serviciului militar obligatoriu și că astfel de informații apărute în spațiul public constituie doar dezinformări. El a adăugat că în perioada următoare vor avea loc mai multe achiziții prin programul de înzestrare a armatei. Un proiect în acest sens urmând să fie demarat chiar luna aceasta./rpatulea/lalexandrescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)