Ministerul Mediului a lansat o amplă campanie de curățenie la nivel național

Realizator: Ministerul Mediului a lansat luni o amplă campanie de curățenie la nivel național, la care sunt îndemnați să participe, alături de autoritățile locale, instituții și organizații neguvernamentale, toți cetățenii României. Prin administrația fondului pentru mediu, primăriile vor putea beneficia de sume între 3.000 și 30.000 de lei, în funcție de numărul de locuitori ai orașelor sau satelor pentru decontarea unei părți din cheltuielile de ecologizare. Campania a fost lansată într-o zonă plină de deșeuri abandonate de la marginea capitalei.
Tánczos Barna, ministrul mediului: Este un apel la implicare, în primul rând către unitățile administrativ teritoriale, pentru că legislația spune foarte clar că gestionarea deșeurilor este atributul autorităților publice locale. Nu există nici o schimbare, din acest punct de vedere în ultimele decenii și rolul autorităților locale este unul extrem, extrem de important. Implicăm în această acțiune atât Regia Națională a Pădurilor, pentru că vrem ca pădurile noastre să fie curate și vrem ca în această lună aprilie să avem în fiecare localitate măcar o zi a pădurilor curate. Vom implica Apele Române în ecologizarea albiilor râurilor.
Realizator: USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului mediului Tánczos Barna, pe care îl acuză că de la începutul mandatului ar fi demonstrat că nu este interesat de apărarea mediului.
Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă: Vedem că această guvernare PSD-PNL-UDMR este în cârdășie cu mafia lemnului. A îndrăznit un inspector-şef al Gărzii de Mediu Timișoara să deranjeze interesele PSD și PNL pentru mafia lemnului şi a fost demis. Vedem iarăși cum mafia, partidele și instituțiile de forță și-au dat mâna ca să facă bani într-un sistem cleptocrat de tip iliberal, iar singura opoziție democratică care se luptă cu ei și ne vom lupta în continuare și pentru 2024 este USR./ilixandru/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)