Ministrul de externe Aurescu a solicitat Curţii Penale Internaționale investigarea imediată a crimelor comise la Bucea

Realizator: Curtea Penală Internațională trebuie să investigheze imediat crimele comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, a cerut la București și ministrul de externe, Bogdan Aurescu. El consideră că răspunderea aparține Federației Ruse, fără îndoială, iar toți cei care au comis aceste fapte trebuie judecați.
Bogdan Aurescu: Este fără niciun fel de urmă de îndoială că răspunderea aparține Rusiei pentru aceste crime, pentru că ele au fost comise într-o zonă a Ucrainei în momentul în care această zonă era ocupată de către forțele armate ruse. În acest context, considerăm că este extrem de important ca procurorul Curții Penale Internaționale și experții care fac parte din biroul procurorului să se deplaseze imediat în Ucraina și să înceapă investigația în zonele de la Bucea, respectiv în alte orașe care sunt deja sub controlul autorităților ucrainene pentru a culege elemente de probă în așa fel încât dosarele care vor fi instrumentate să fie extrem de solide.
Realizator: Ministrul Bogdan Aurescu a făcut aceste declarații după o întâlnire cu ministrul eston de externe, Eva-Maria Liimets. Şefa diplomației estone a propus ca Rusia să fie trasă la răspundere și pentru distrugerea infrastructurii din Ucraina. /ilixandru/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)