Susține Asociația Studenților la Comunicare prin formularul 230

 

 

Asociația Studenților la Comunicare (regăsită în cele ce urmează sub numele ASC) derulează un proiect de strângere de fonduri pentru proiecte studențești.

ASC este singura asociație studențească la nivel reprezentativ de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București. Asociația a fost reînființată pe 5 martie 2019, cu ajutorul a nouă studenți care au pus bazele acesteia.

De atunci, este în continuă creștere și, în prezent, însumează aproximativ 100 de voluntari, care reprezintă cu succes studenții facultății și interesele lor.

Ce presupune “Formularul 230” pentru ASC?

Fiind o organizație non-guvernamentală (ONG), ASC are posibilitatea de a primi procentul de 3,5% din venituri, prin colectarea formularelor 230.

Formularul 230 este o declarație prin care salariații/pensionarii etc. pot să redirecționeze 3,5% din impozitul lor anual către o entitate nonprofit (ONG, asociații sau fundații). Menționăm că dacă acest procent nu este redirecționat către o entitate, el ajunge la stat în mod automat.

Obținerea unui număr cât mai mare de formulare este extrem de importantă pentru ASC. Banii strânși vor reprezenta fondul asociației și vor putea fi utilizați pentru a finanța proiectele viitoare și pentru a ajuta ASC-ul să se dezvolte.

Voluntarii vă pun la dispoziție un drive în care găsiți formularul precompletat cu datele ASC, mapa proiectului (care conține și criteriile de eligibilitate pentru completarea actului) și instrucțiunile de completare:

https://drive.google.com/drive/folders/1FAk0aXTpjBk4SR5Z6uLjUqisEs6hA35e?usp=sharing.

Proiecte din trecut și din prezent ale ASC-ului

ASC organizează proiecte pentru studenți, astfel încât aceștia să se acomodeze cu mediul academic și cu colegii lor.

La fiecare început de an, se derulează proiectul „ASC the meet week”, ce constă într-o serie de activități creative și interactive dedicate studenților din anul 1. Pentru colegii lor mai mari, a fost creat proiectul „Ce ASCunde licența”, în cadrul căruia profesorii sunt invitați să explice în ce constă licența. Sesiunile de examen nu sunt nici ele ignorate, motiv pentru care ASC a construit „ASChitul de sesiune”. Acesta este un pachețel special, cu produse care îi vor ajuta pe studenți să învețe mai eficient în sesiune.

În plus, ASC organizează și proiecte caritabile, precum evenimentul de Crăciun, „ASCaravana faptelor bune”. Anul acesta, în cadrul proiectului, voluntarii au ajutat o familie cu opt copii, care avea o situație materială precară. Situația neprevăzută din Ucraina, a determinat voluntarii ASC să se mobilizeze și să organizeze o nouă campanie caritabilă, „ASC 4 Help”, prin care să strângă donații pentru refugiații ucraineni veniți în România.

 

Pentru mai multe detalii, îl puteți contacta pe Răzvan Angelescu (director departament Fundraising ASC) – telefon: 0772140448, mail: razvan.angelescu@fjsc.ro sau pe Daniela Vasilache (project manager) – 0767435197, mail: daniela.vasilache@fjsc.ro .