Ajutor pentru Ucraina, coordonat de către secretarul de stat Gheorghe Cârciu

Demersurile Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) în sprijinirea comunităților românești din Ucraina în contextul actual s-au concretizat zilele acestea printr-o acțiune de binefacere derulată de către Asociația ALTERALIA, sub coordonarea secretarului de stat Gheorghe Cârciu.

Convoiul umanitar destinat refugiaților ucraineni, format din două camioane pline cu alimente, produse de igienă, produse pentru nou-născuți etc. a ajuns din Franța în România și are ca destinație orașul Cernăuți. Înainte de punctul final al traseului, convoiul s-a oprit la Suceava, unde secretarul de stat Gheorghe Cârciu, alături de senatorul Ioan Stan, deputatul Mirela Adomnicăi și prefectul județului Suceava, Gheorghe – Alexandru Moldovan s-au deplasat pentru a întâmpina delegația franceză.

Asociația ALTERALIA oferă de mai mulți ani sprijn persoanelor care nu reușesc să se integreze în societatea franceză, având strânse legături cu România.

De asemenea, ALTERALIA derulează o serie de proiecte în orașe din regiunea pariziană în vederea facilitării procesului de integrare socio-economică a românilor care vin în Franța. Delegația franceză de la Suceava a fost formată din viceprimarul orașului Ivry-sur-Seine, Bertrand Quinet, responsabilul de misiune Medhi Mokrani, consilierul orașului Fresnes, Estelle Leyssenne, directoarea de cabinet a regiunii Grand Paris, Mathilde Ferment și administratorul ALTERALIA Ciprian Rebrisorean.

Prin acest sprijin, DRP reiterează atenția și grija pe care le poartă comunităților românești din Ucraina, alături de acordarea de granturi prin care se facilitează achiziția și donarea de bunuri și materiale diverse de strictă necesitate.

Materialul, care include și o serie de fotografii, este disponibil pe site-ul nostru aici – http://dprp.gov.ro/web/ajutor-pentru-ucraina-coordonat-de-catre-secretarul-de-stat-gheorghe-carciu/