Târgul de Ecoturism de la Sibiu

Realizator: Pasionaţii de drumeţii şi activităţi în aer liber pot merge duminică la Târgul  de Ecoturism de la Sibiu. Ce oferte găsesc aici cei interesaţi aflăm acum de la corespondenta RRA, Carmen Vulcan.
Reporter: Această a doua ediţie a Târgului de Ecoturism, organizat în cadrul programului „Anii drumeţiei”, lansat anul trecut de Consiliul Judeţean Sibiu, aduce la un loc operatori din domeniul turismului activ, cultural şi gastronomic, care îşi prezintă oferta de primăvară-vară – explică Sergiu Olteanu, coordonatorul Programului „Anii drumeţiei”.
Sergiu Olteanu: Găsim de la firme, agenţii care oferă ture ghidate, de exemplu, ghizi, biciclete ş.a.m.d., până la destinaţii, localităţi, cum e Răşinari, de exemplu, sau alte localităţi din judeţul Sibiu, care îşi prezintă ofertele lor de ecoturism. Asta este ideea, cumva să activăm nişte comunităţi locale în care toţi să lucreze împreună. Cei care sunt interesaţi de o anumită destinaţie, de exemplu, să aibă totul la dispoziţie, să viziteze un obiectiv turistic, să facă o drumeţie în împrejurimi, să aibă la dispoziţie echipamentele închiriate sau poate să apeleze la un ghid şi să cunoască şi partea de tradiţii locale, de gastronomie, evenimente din zonă.
Reporter: Târgul de Ecoturism de la Sibiu mai poate fi vizitat până duminică la ora 18:00, în pavilionul de la intrarea în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 aprilie)