Vremea se strică în toată țara

Realizator: Cătălin Gomboș – Vremea se strică în toată țara. Temperaturile vor scădea accentuat și va ploua, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului. Situația se va îmbunătăți abia de miercuri, spune meteorologul Robert Manta.
Robert Manta: Temperaturile coboară destul de mult, de la 25-26 de grade undeva chiar la 5 grade în partea de nord și 10 grade în Capitală. De asemenea, va ploua în multe regiuni, precipitațiile vor fi prezente în toată țara, însă, din păcate, nu vor acoperi deficitul care există deja în sol de umezeală. De asemenea, așteptăm și la București să plouă destul de mult, undeva la 15-20 de litri pe metrul pătrat. Începem şi săptămâna într-o notă mai răcoroasă, ne îmbrăcăm mai gros diminețile; temperaturile coboară chiar spre zero grade în mare parte din țară, va fi și brumă în anumite zone, iar ziua nu mai trecem de 15 grade, până miercuri.
Realizator: Este și pericol de inundații în județele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud; mai multe râuri sunt vizate de o avertizare cod galben, valabilă până la ora 12:00./ilixandru/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 aprilie)