Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

13 – 17 aprilie, Piața Unirii, Cluj-Napoca

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, organizat pentru a douăzeci și una oară în inima Transilvaniei, și-a deschis porțile în Piața Unirii, miercuri, 13 aprilie.
Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, și se va încheia duminică, 17 aprilie.

Președintele de onoare al ediției este doamna Rodica Baconski, reputat traducător și scriitor.

Moment de vârf al vieții culturale din această zonă a țării de peste două decenii, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine la Cluj-Napoca după o pauză de doi ani, într-un nou format, care îmbină deopotrivă formulele tradiționale care și-au demonstrat deja viabilitatea, și experiența dobândită în ultimii ani, când adaptarea la condiții speciale a fost  cheia reușitei:

● În premieră, târgul este găzduit în mai multe pavilioane expoziționale, noua formulă de amenajare oferind un spațiu mai generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului.
60 de standuri, care reunesc oferta a peste 80 de edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative se regăsesc în Piața Unirii, pe o suprafață de peste 1.500 mp.
62 de standuri virtuale se regăsesc pe www.gaudeamus.ro, în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.
Peste 40 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, multe dintre acestea transmise în direct pe www.gaudeamus.ro și Facebook Radio România Gaudeamus, vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.
10 premii în valoare de câte 100 de lei vor fi oferite vizitatorilor târgului cu prilejul concursurilor organizate online, pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus și pe postul Radio România Cluj.
● Tradiționalul proiect „Cărțile se întorc acasă” va fi derulat, în acest an, cu sprijinul Asociației Culturale „Cărțile pe față”; volumele pentru copii donate în cadrul târgului vor ajunge astfel, prin intermediul bibliotecii mobile a asociației, la mii de copii din mediul rural.