Corul Madrigal merge la Cluj pentru un spectacol eveniment

 

 

Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu susține Spectacolul Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor”.

 

Spectacolul încheie Turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor” al Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan, susținut în premieră în perioada 13 – 16 aprilie și primit cu entuziasm de către publicul din Arad (13 aprilie),  Timișoara (14 aprilie) și Alba Iulia (15 aprilie).

 

Pe 16 aprilie, experiența spectatorilor de la Teatrul Maghiar din Cluj va fi îmbogățită de intervenția artistică a tinerilor actori Corneliu și Pavel Ulici, care vor completa firul narativ al spectacolului cu inserții ale unor texte sacre din Evanghelii, emblematice pentru Săptămâna Patimilor. De asemenea, sute de copii din 4 coruri active în Programul Național Cantus Mundi din Cluj se vor alătura Corul Madrigal pe scenă. Conceptul Spectacolului Extraordinar „Săptămâna Patimilor” include, totodată, o scenografie cu decoruri impunătoare și un design de lumini elaborat special pentru a amplifica dramatismul și emoția de pe scenă.

Bilete și detalii pe platforma Bilete.ro.

 

Prin intermediul repertoriului special ales de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal, spectatorii sunt invitați să participe la o călătorie sonoră care reliefează cu sensibilitate periplul Mântuitorului din zilele premergătoare Învierii.

Corul Madrigal va interpreta atât compoziții în primă audiție românească, cât și unele dintre cele mai iubite lucrări dedicate acestei perioade, precum fragmente alese din „Prohodul Domnului”, Arr. Nicolae Lungu, „Florilegiu bizantin”, structurat de Marin Constantin sau „Credo” din „Missa în do minor” (K427) de Wolfgang Amadeus Mozart. De asemenea, Corul Madrigal propune trei interpretări diferite ale rugii universale: „Tatăl nostru” de Anton Pann – în aranjamentul lui Dan Mihai Goia, „Pater noster” de Bernardino Zanetti și, în primă audiție, moderna și surprinzătoarea compoziție „Baba Yetu” de Christopher Tin, cântată în limba swahili.

 

Regia și scenariul Spectacolului Extraordinar de Paște „Săptămâna Patimilor” sunt semnate de Emil Pantelimon, conducerea muzicală aparține Annei Ungureanu, scenografia lui Vladimir Turturica, iar designul de lumini este creat de Alin Popa.

 

 

Parteneri: Opera Comică pentru Copii, Roton Music, Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Recomandat de Europa FM

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Itsy Bitsy, Radio BUCUREȘTI, Radio France International România, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RADOR, Revista Psychologies, spotmedia.ro, Zile și Nopți

Cluj 24, Radio Cluj, Radio Renașterea

*

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 59 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.670 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.