La Sibiu a avut loc un marș pentru pace organizat la inițiativa reprezentanților Bisericii Evanghelice din România

Realizator: Cristina Dumitrescu – La Sibiu au avut loc astăzi o rugăciune comună şi un marș pentru pace organizate la inițiativa reprezentanților Bisericii Evanghelice din România. La eveniment au participat câteva zeci de persoane, clerici sau simpli credincioși, reprezentând mai multe culte religioase, dar și câțiva refugiați din Ucraina. O corespondență de la Carmen Vulcan.
Reporter: S-au rostit rugăciuni de pace în limbile română, germană, maghiară, engleză și ucraineană. Procesiunea a străbătut bulevardul pietonal din centrul istoric al Sibiului, până în Piața Mare, unde participanții s-au rugat împreună mai ales pentru ca războiul din Ucraina să ia sfârșit și să se instaureze din nou pacea între oameni – spune și episcopul Bisericii Evanghelice din România, Reinhart Guib, inițiatorul evenimentului.
Reinhart Guib: Dorința pentru pace este mult mai importantă în aceste vremuri și nimic nu este mai presus. Acuma ne dăm seama de aceasta, după 30 de ani în care am avut pace, că este foarte prețioasă pentru viața noastră, pentru comuniunea noastră interumană, pentru ca iubirea, speranța și credința să își poată dezvolta puterile ei./lalexandrescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie)