Arhiepiscopul de Canterburry a criticat planul guvernului britanic de a trimite solicitanţii de azil în Rwanda

Cei mai importanţi doi clerici din ierarhia Bisericii Anglicane au condamnat planurile guvernului britanic de a trimite în Rwanda un număr mare de persoane care au cerut azil. Arhiepiscopii de Canterburry şi de York, Justin Welby şi Stephen Cottrell, consideră că această politică echivalează cu o subcontractare a responsabilităţilor Marii Britanii către alte ţări.

Arhiepiscopul Welby a criticat acest plan, în timpul predicii sale din Duminica Paştelui: „Nu putem transfera sarcina responsabilităţii noastre naţionale, ca ţară formată de valorile creştine, pentru că subcontractarea către exterior a responsabilităţilor noastre, chiar şi către o ţară ca Rwanda, care încearcă să facă un bine, reprezintă opusul naturii lui Dumnezeu, care şi-a asumat El însuşi răspunderea, pe cruce, pentru eşecurile noastre”.

Conform planului anunţat de guvern, solicitanţii de azil care ajung ilegal în Regatul Unit vor fi trimişi în Rwanda, pentru ca autorităţile de acolo să le proceseze cererile. /mbrotacel/cpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 17 aprilie