ANAF derulează anul acesta mai multe proiecte pilot

Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează anul acesta mai multe proiecte pilot, prin care urmărește să îi responsabilizeze pe cei care câștigă bani din activități independente. Normele acestor proiecte sunt deja publicate pe site-ul instituției, iar scopul este de a îndruma și oferi asistență în domeniul fiscal.

Reporter: Alexandra Cristea – Proiectul venituri realizate de persoane fizice din meditații sau alte activități educaționale urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung.

Într-o primă etapă, acest proiect se desfășoară în județele Cluj și Sibiu. Proiectul venituri realizate de persoane fizice din cedarea folosinței bunurilor este un proiect pilot desfășurat la nivelul județelor Brașov și Constanța, care își propune să prevină și să reducă fenomenul de subdeclarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii sau cel de cedare a folosinței bunurilor și de neînregistrare în scop fiscal.

Cel al treilea proiect pilot, venituri realizate de persoane fizice prin prestarea unor activități de înfrumusețare, întreținere corporală se va desfășura la nivelul municipiului București, sectoarele 1 și 3, și al județului Ilfov. În perioada următoare, ANAF va transmite informări către categoriile de persoane menționate, pentru a le fi aduse la cunoștință obligațiile declarative și de plată.

Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-şi îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot apela call center-ul ANAF la numărul de telefon 031.403.9160./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie