Cele mai multe companii din ţara noastră vor oferi beneficii de Paşte angajaţilor

Cele mai multe companii din ţara noastră vor oferi beneficii de Paşte angajaţilor, reiese dintr-un sondaj realizat de o platformă de recrutare online. În plus, pentru atragerea de forţei de muncă se are în vedere reducerea săptămânii de lucru la patru zile sau oferirea celui de-al 13 salariu.

Reporter: Potrivit unui sondaj eJobs, derulat pe un eşantion de circa 175 de companii, 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii de Paşte salariaţilor lor. Este vorba, în special, despre prime în bani şi tichete cadou.

Cele mai multe firme au alocat între 100 şi 200 de lei pentru un angajat, dar se poate ajunge şi la peste 800 de lei pentru un angajat. De asemenea, sunt companii care profită de ridicarea restricţiilor pentru a-şi aduce salariaţii împreună la petreceri şi evenimente tematice, fie că au revenit sau nu la birou.

Pe de altă parte, angajatorii cred că oferirea săptămânii de lucru de patru zile ca beneficiu i-ar ajuta cel mai mult să se diferenţieze în piaţă şi să atragă candidaţi, însă cu scurtarea programului de lucru la 32 de ore pe săptămână, nu cu comprimarea celor 40 de ore în patru zile în loc de cinci. La fel de populare ar fi şi extinderea pachetului de beneficii către membrii familiei angajaţilor şi al 13-lea salariu./mcimpoaca/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie