Ediția a IX-a a programului Internship

Guvernul a dat startul înscrierilor pentru cea de-a noua ediție a programului Internship, prin care studenții se pot familiariza cu activitatea din instituțiile și autoritățile administrației publice centrale.

Aproximativ 1500 de tineri și peste 75 de ministere, autorități și agenții guvernamentale au participat până acum la acest program, de la prima ediție, din 2013. Cătălin Purcaru are detalii.

Reporter: 150 de locuri sunt disponibile în acest an pentru stagiu de practică în guvern, ministere, instituții și autorități publice. Studenții sau cei care au absolvit se pot înscrie pe platforma internship.gov.ro până în data de 10 mai. Ei trebuie să își creeze un profil, pentru ca o comisie să analizeze dosarele și să organizeze interviuri în baza cărora se va face selecția celor care vor deveni interni. Rezultatele vor fi anunțate în 13 mai.

Pentru a participa la programul oferit de Administrația publică centrală, tinerii trebuie să îndeplinească anumite condiții, între care vârsta să fie cuprinsă între 16 și 27 de ani, să nu lucreze în perioada când participă la program și să cunoască cel puțin o limbă străină de circulație internațională.

Participanții vor primi o indemnizație lunară echivalentă salariului minim pe economie, mai precis 2550 de lei. Programul Intership al guvernului, aflat la noua ediție, se va desfășura două luni, în perioada 11 iulie-9 septembrie./gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 aprilie