MAGYAR NEMZET: Din luna iulie se vor închide centrele de vaccinare din România

La 30 iunie, campania Ministerului Sanătăţii privind vaccinarea împotriva Covid se încheie, iar centrele înfiinţate special în acest scop îşi încetează activitatea – a anunţat pe pagina sa de socializare secretarul de stat Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare, adăugând că începând din luna iulie imunizarea împotriva coronavirusului va fi preluată de medicii de familie.

Deci, începând din iulie şi imunizarea împotriva Covid-19 va deveni parte a programului naţional de vaccinare.

Secretarul de stat a precizat în mod repetat că vaccinarea constituie şi pe viitor principala protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2, fiind deosebit de utilă mai ales pentru grupurile vulnerabile.

Săptămâna trecută numărul locuitorilor care s-au vaccinat a crescut doar cu 1.148. În ţara cu o populaţie de 19,3 milioane s-au vaccinat până acum 8,124 milioane cu cel puţin o doză, ceea ce înseamnă un procent de 44,84%  al persoanelor de peste 5 ani.

Luni, secretarul de stat Raed Arafat, principalul responsabil pentru îndeplinirea măsurilor stabilite de guvern, care s-a pronunţat pentru imunizarea locuitorilor şi prezentarea certificatului Covid la locul de muncă, a anunţat că a trecut prin boală şi poartă mereu masca FFP2. Arafat menţionează că simptomele sale nu sunt grave, iar în zilele următoare va lucra de acasă.

De altfel, în România epidemia din perioada celui de-al cincilea val – omicron – este în scădere.

Cele 1.524 de noi infectări menţionate în raportul ministerului de resort corespund mediei din ultimele două săptămâni, dar tendinţa este în scădere, iar cele 8.172 de noi cazuri reprezintă mai puţin cu 30% faţă de numărul înregistrat în ultimele 7 zile.

Săptămâna trecută s-au diagnosticat şi 2.149 de noi cazuri de gripă, cifră ce depăşeşte de 14 ori numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Luni, autorităţile au anunţat că gripa a cauzat anul acesta în România două cazuri de deces.

(MTI)

https://magyarnemzet.hu/kulfold/2022/04/romaniaban-juliustol-bezarjak-az-oltokozpontokat

Traducerea: Imola Stănescu

MAGYAR NEMZET (Ungaria) – 19 aprilie