Ministrul de interne, Lucian Bode, a fost invitat la Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR

Realizator: Cirpian Sasu – Ministrul de interne, Lucian Bode, a fost invitat ieri la Camera Deputaţilor, la solicitarea AUR, pentru a oferi clarificări legate de statutul secretatului de stat Raed Arafat, în cadrul DSU. Subiectul a fost calificat de ministrul de interne ca fiind pur politicianist şi lipsit de interes pentru opinia publică. Iulia Gherman:
Reporter: Preşedintele AUR, George Simion, a cerut din partea ministrului de interne lămuriri privind sprijinul pe care secretarul de stat Raed Arafat îl are din partea partidelor politice sau ale unor structuri ale statului. Răspunsuri au fost cerute şi pentru implicarea MAI în gestionarea pandemiei.
George Simion: Există dezbateri la nivel public, care nu sunt asumate de către partidele din coaliţia de guvernământ. Ministrul sănătăţii spune una şi din partea cealaltă este tăcere, nu răspunde nici Raed Arafat, nu răspunde nici PNL şi UDMR sau PSD dacă îl ţin sau nu îl ţin în braţe pe acest om care aparent nu are susţinere politică.
Reporter: Ministrul de interne, Lucian Bode, a subliniat că numirea secretarului de stat reprezintă atributul prim-ministrului şi că importantă nu este persoana care ocupă temporar o funcţie, ci pregătirea acesteia, rezultatele pe care le obţine şi dacă instituţia pe care o conduce este performantă:
Lucian Bode: Pe fondul necunoaşterii, apar voci rătăcite, care contestă şi blamează un om şi odată cu el un întreg sistem de urgenţă. Asta nu face decât să slăbească o instituţie a statului şi să o vulnerabilizeze într-un context geopolitic dificil, expunându-ne inutil unor riscuri în plină criză de securitate.
Reporter: Parlamentarii coaliţiei nu au avut intervenţii în plen, în timp ce reprezentanţii opoziţiei au cerut inclusiv puncte de vedere privind acuzaţiile aduse de jurnalista Emilia Şercan pe tema încălcării libertăţii de exprimare şi a altor drepturi. Solicitările au fost respinse pe motiv că nu fac obiectul dezbaterii programate./lcoman/lalexandrescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 aprilie)