Aproximativ 14.600 de polițiști şi pompieri vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale

Realizator: Laurențiu Văduva – Peste un milion și jumătate de persoane vor participa la slujbele din noaptea de Înviere, estimează Ministerul de Interne. Instituția anunță că aproximativ 14.600 de polițiști şi de pompieri vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale și că o atenție deosebită va fi acordată lăcașurilor de cult unde se vor desfășura slujbele religioase. Pentru evitarea incendiilor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Adrian Marin, are câteva recomandări.
Adrian Marin: Lumânările sau candelele aprinse să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale textile, astfel încât să fie evitată aprinderea hainelor sau a părului. Este de recomandat evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule. Totodată, parcarea mașinilor în vecinătatea lăcașurilor de cult să se facă fără a se bloca căile de acces în zonele respective. În locuință, pe de altă parte, amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse se realizează în suporturi care nu pot lua foc, spre exemplu într-o farfurie cu puțină apă, departe de perdele, de materiale lemnoase sau sau electrocasnice și în nicio situație nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse.
Realizator: În această perioadă, pompierii au făcut numeroase controale la biserici şi au aplicat sancțiuni pentru neregulile constatate./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 aprilie)