Medicii avertizează în privinţa abuzurilor alimentare

Din punct de vedere alimentar, pe lângă ce mâncăm în această perioadă este important și cât mâncăm – atrag atenția specialiștii. Este totodată nevoie de echilibru alimentar, dar și de atenție la alcool și la dulciuri.
Reporter: Adrian Lungu – Atenţie la ce mâncați şi mai ales la cât mâncați! – avertizează medici specialiști în medicina de urgență.
Dr. Mihai Iuhasz: Recomandăm pacienților ca în această perioadă a sărbătorilor pascale să aibă mare grijă la cantitatea, în primul rând, de alimente pe care o consumă și în același timp și la consumul de alcool, care se recomandă în cantități mici sau moderate; la fel și cu dulciurile – de preferat, în cantități mici, după ce s-a consumat masa. Carnea de miel, consumată în cantități moderate, este recomandată, nu are absolut nimic nociv. Problema noastră este cantitatea. 100 de g de carne de miel, care este fie prăjită la grătar fie înăbușită, este recomandată.
Reporter: Echilibrul este necesar.
Dr. Daniela Zaharie: O porție alimentară trebuie să fie oarecum rezumată la o cantitate de bun simț, nu să facem într-adevăr abuzuri – cantitativ sau din anumite categorii de alimente.
Reporter: Potrivit medicilor, numărul persoanelor care solicită ambulanţa în această perioadă este în creştere, pe fondul consumului exagerat de alimente şi alcool./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 aprilie