Doliu în lumea muzicii: Cantautorul belgian Arno s-a stins din viață

Cântărețul și compozitorul belgian Arno a murit la vârsta de 72 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.
În urmă cu câteva săptămâni, pentru „a rămâne în viață”, așa cum spunea el însuși, artistul considerat Tom Waits al Belgiei, a cântat în public și a declarat că vrea să facă un turneu de rămas-bun. Dar – din cauza înrăutățirii stării sale de sănătate – a fost nevoit să-și anuleze ultimul concert la Bruxelles.
„Ne va fi dor de el tuturor, dar va fi mereu aici datorită muzicii, care l-a ținut până la capăt”, a spus agentul său belgian Filip De Groote.
Născut în orașul de coastă flamand Ostende la 21 mai 1949, Arno a început cu grupul TC Matic în anii 1980, însă, ca solist a ajuns la un public mai larg, grație cântecelor sale, precum „Les yeux de ma mere”.
„Este un cântăreț și poet imens, monumentul național belgian. Este un monument al Europei”, a declarat Boris Vedel, directorul festivalului de muzică Printemps de Bourges.
În februarie, cu costumul său negru de scenă obișnuit, Arno a fost primit la Palatul Regal din Bruxelles de Regele Philippe, care l-a numit „o emblemă a scenei belgiene”.
„Odihnește-te în pace, Arno. A fost minunat”, a postat pe Twitter premierul belgian Alexander De Croo./oavram

EURONEWS (Italia) – 24 aprilie