Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a prezentat bilanțul ultimelor zile

Realizator: Aproximativ 12.000 de apeluri la 112 s-au înregistrat în perioada sărbătorilor de Paște, însă nu s-au produse evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii și siguranței publice, anunță autoritățile. Polițiștii au constatat, totuși, peste 4.000 de infracțiuni, dar cifrele reprezintă o îmbunătățire a situației față de perioada similară a anului trecut. Numărul infracțiunilor grave și al accidentelor rutiere a fost la mai puțin de jumătate în comparație cu zilele de Paște din 2021, iar cel al persoanelor grav rănite a fost mai mic cu o treime față de anul trecut. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a prezentat astăzi bilanțul ultimelor zile.
Georgian Drăgan: În urma activităţilor de investigaţie au fost prinse în flagrant delict 614 persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni. Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, poliţiştii au aplicat peste 26.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 10.000.000 de lei, fiind confiscate şi bunuri în valoare de peste 600.000 de lei. 1.600 de poliţişti rutieri s-au aflat la datorie zilnic şi au acţionat cu peste 370 de aparate radar. În urma acţiunilor din teren au fost reţinute 2.550 de permise de conducere şi peste 650 de certificate de înmatriculare.
Realizator: Măsuri suplimentare vor fi luate şi la sfârșitul acestei săptămâni în weekendul de 1 Mai, a mai precizat Georgian Drăgan, atât la nivelul Poliției, cât și al celorlalte structuri din Ministerul de Interne, transmite reporterul Radio România Actualităţi, Cătălin Radu./ilixandru/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 aprilie)