A început sezonul estival pe litoralul românesc

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboş – A început sezonul estival pe litoralul românesc. Hotelurile și pensiunile și-au deschis porțile și sunt ocupate în proporție de 80%, iar la Costinești și Mamaia Nord se desfășoară două festivaluri muzicale, care atrag un număr mare de tineri. Autoritățile din județul Constanța au suplimentat personalul care asigură ordinea publică pentru a acționa în locurile aglomerate. Ştie mai multe despre acestei măsuri corespondentul RRA, Sorin Cealera.
Reporter: 1.200 de polițiști sunt la datorie în minivacanța de 1 Mai pe litoral. 700 sunt mobilizați pentru a veghea la ordinea și siguranță publică, iar 150 vor acționa pe arterele cele mai aglomerate, unde se așteaptă valori de trafic însemnate spre stațiuni, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor rutiere. Peste 200 de pompieri, 250 de polițiști de frontieră, dar și 175 de jandarmi sunt zilnic la datorie. Două festivaluri de muzică, la care participă mii de tineri, sunt în desfășurare în stațiunile Mamaia și Costinești.
Comandantul grupei mobile de jandarmi Tomis, colonel Constantin Dima: Participăm zilnic cu 125 de jandarmi atât în patrule mixte cu poliția, cât și independent, în stațiunile Costinești, Mamaia și Vama Veche.
Reporter: Autoritățile au luat măsuri suplimentare și pentru gestionarea situațiilor medicale de criză.
Rodica Tudoran, medicul șef al unității de primiri urgențe a Spitalului Județean Constanța: În perioada minivacanței de 1 Mai de obicei numărul de pacienți prezentați în urgență crește cam cu 25%-30%. Asigurăm asistență medicală de urgență 24 din 24.
Reporter: Pe toată durata minivacanței, comisarii antidrog vor desfășura activități de informare și testare în trafic, dar și în zona festivalurilor cu număr mare de participanți, pentru prevenirea evenimentelor negative, produse pe fondul consumului de alcool și droguri./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 aprilie)