Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a denunțat crimele de război din Ucraina

Realizator: Cătălin Gomboș – Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a denunțat ceea ce a numit depravarea lui Vladimir Putin pentru acțiunile armatei ruse în Ucraina și crimele de război comise de militarii ruși. Doina Saiciuc are detalii.
Reporter: La Pentagon a avut loc ieri o conferință de presă mai puțin obișnuită, când purtătorul de cuvânt John Kirby, istoric și militar de carieră, a devenit emoțional vorbind despre atrocitățile comise de ruși în Ucraina.
John Kirby: Este greu să te uiți la ce face Putin în Ucraina ce fac forțele lui în Ucraina și să te gândești că un individ etic și moral poate justifica toate acestea. Este dificil să te uiți. Scuzați-mă, este dificil să te uiți la unele imagini și să te gândești că un om rațional, un lider serios ar face toate acestea. Nu pot vorbi despre psihologia lui, dar cred că putem vorbi cu toții despre imoralitatea lui. Nu am vrut să devină emoțional. Îmi cer scuze. Oamenii nevinovați împușcați în cap cu mâinile legate la spate, femei însărcinate ucise, spitale bombardate, este de neconceput.
Reporter: Statele Unite au denunțat comiterea de crime de război, de crime împotriva umanității și de atrocități de către forțele președintelui rus Putin./ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 aprilie)