Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, a fost rănit lângă Izium – anunţă media

Şeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, a fost rănit pe teritoriul Ucrainei, lângă Izium, regiunea Harkov. Această informaţie a fost publicată de jurnalistul militar și bloggerul Alexander Schulman. Valeri Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost rănit la piciorul drept, fără fractură osoasă. Se anunţă că nu există niciun pericol pentru viață. Generalul de armată Valeri Gherasimov și alți ofițeri se aflau la postul de comandă asupra căruia Forțele Armate ale Ucrainei au dat o lovitură precisă. Potrivit informațiilor preliminare, 20 de ofițeri au fost uciși. Canalul Telegram „Vertical” relatează că șeful Statului Major General al Rusiei, Valeri Gherasimov, încearcă să părăsească Izium, unde ruşii suferă pierderi uriașe, iar livrările lor au fost întrerupte.
Anterior, Forțele Armate ale Ucrainei au ucis peste 10 comandanți ruși de top, inclusiv cel puțin șase generali./ssirbu/ilapadat

(https://www.unian.net/war/valeriy-gerasimov-nachalnik-genshtaba-vs-rf-byl-ranen-pod-izyumom-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11808390.html)


Explozie la Izium, în zona comandamentului condus de Valeri Gherasimov, anunţă Anton Gherașcenko

RADOR (1 mai) – Duminică, 1 mai, la Izium, în Ucraina, a avut loc o explozie. Incidentul a avut loc în zona în care este amplasat comandamentul șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, care a sosit, recent, în regiune pentru a conduce personal ofensiva pe direcția Izium, informează RBC-Ucraina, cu referire la o declaraţie a consilierului ministrului de interne, Anton Gheraşcenko. „Acum o oră, s-a auzit o explozie foarte puternică la Izium, lângă comandamentul Armatei 2 de ocupație” – a scris acesta. Potrivit afirmaţiilor lui Gherașcenko, în acest loc se află şi șeful Statului Major General al Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a venit, personal, să conducă atacul asupra oraşului Slaviansk. Ulterior, Gherașcenko a declarat că incidentul din zona de desfăşurare a armatei ruse din Izium a avut loc, sâmbătă, 30 aprilie. „A fost confirmată prezenţa a circa 200 de ofițerii superiori acolo” – a adăugat el. Consilierul șefului Biroului președintelui ucrainean, Oleksi Arestovici, a declarat că Gherasimov i-a promis lui Vladimir Putin că va ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk în 3-4 zile. Menţionăm că Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, iar războiul în această ţară continuă pentru a 67-a zi.

(https://www.rbc.ua)/ssirbu/ilapadat