Lansarea celei de-a patra ediții a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile destinat colectivităților locale din România

Ambasada Franței dă startul celei de-a patra ediții a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile. Acest concurs își propune să sprijine acțiunile întreprinse de colectivitățile locale din România care se înscriu în dinamica dezvoltării durabile și a tranziției ecologice în ceea ce privește:

1) Gestionarea deșeurilor, eficiența energetică și economia circulară ;

2) Mobilitate urbană ;

3) Apă și canalizare;

4) Reconversia urbană și reabilitarea patrimoniului.

Concursul de proiecte se adresează unităților administrativ-teritoriale din România (județe, municipii, orașe, comune), care au realizat sau vor iniția un proiect inovator legat de dezvoltarea durabilă a teritoriului lor. În cadrul acestui concurs, unitățile administrativ-teritoriale interesate pot depune proiecte efectiv realizate (în perioada 2018-2022), în curs de realizare sau care sunt suficient de mature pentru a beneficia de cofinanțare europeană.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Ambasadei Franței din România. Dosarele trebuie transmise, în atenția Ambasadei Franței la București, până vineri 17 iunie 2021 inclusiv.

Juriul concursului va selecționa două unități administrativ-teritoriale, câte una pentru fiecare din cele două categorii:  „Orașe mici și mijlocii” (orașe și comune) și „Orașe mari și județe” (județe și municipii).

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc cu ocazia Conferinței „Orașul durabil”, organizată pe 4 și 5 iulie 2022 de Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Camera franceza de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) și Business France.