PSD va promova un nou proiect de lege pentru a încheia disputa privind pensiile speciale pentru parlamentari

Realizator: Mihaela Mihai – PSD va promova un nou proiect de lege pentru a încheia disputa privind pensiile speciale pentru parlamentari, afirmă liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Aflat la Timișoara, el a precizat, pentru Radio România Actualități, că așteaptă mai întâi motivarea Curții Constituționale.
Marcel Ciolacu: După cum bine ştiţi, proiectul de lege, care a trecut prin Parlament, a fost depus de către mine şi colegii mei. Mai mult decât atât, eu nu am pensie specială, pentru că la fiecare sfârșit de mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizații suplimentare, fiindcă așa e trecută în lege. Haideţi să așteptăm motivarea să vedem exact abordarea viitoare pe care o avem, şi sunt ferm convins că vom promova alt proiect de lege care să închidă această discuție cu pensiile speciale.
Realizator: Corespondenta RRA, Alina Bujancă, amintește că, ieri, Curtea Constituțională a decis că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituțională. Instituția a precizat că a fost afectată procedura prin care a fost adoptat documentul în februarie, anul trecut. CCR a menționat că termenele de adaptare au fost scurtate în mod nejustificat, întrucât nu era vorba de o procedură de urgență./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 mai)