Distrugerea oraşelor cu populaţie majoritar vorbitoare de rusă este răzbunarea Rusiei că nu a fost primită cu flori (Ucraina)

Distrugerea oraşelor ucrainene cu populaţie majoritar vorbitoare de rusă este răzbunarea Kremlinului pentru că au refuzat să întâmpine cu flori invadatorii ruşi. Asta este marea greşeală a Rusiei, pentru că acum preferinţele electorale din aceste regiuni vor fi antiruseşti, a declarat ministrul apărării din Ucraina, Oleksi Reznikov, adresându-se întregii naţiuni ucrainene, informează agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform. „Principala greşeală a Kremlinului este că au început să distrugă oraşele ucrainene vorbitoare de rusă, cele de la graniţa cu Rusia – Volnovaka, Harkov, Mariupol şi altele. De fapt, ei se răzbună şi continuă să o facă pentru că ucrainenii vorbitori de rusă nu i-au primit cu flori, cum au visat ei că or să facă – au crezut că or să îi găsească pe străzi, în pieţe, cum s-a întâmplat în unele cazuri în 2014. Relativ vorbind, Crimeea s-a predat fără luptă”, a declarat Oleksi Reznikov. Oficialul ucrainean a mai spus că ăsta este motivul pentru care trupele ruse bombardează oraşele paşnice, unde predomină populaţie vorbitoare de limba rusă. „Sunt convins că dacă astăzi face unele cercetări sociologice şi sondaje, harta simpatiilor electorale pentru anumite persoane pro-Kremlin s-a modificat semnificativ”, a declarat Oleksi Reznikov./mbaciu/dstanesc

(https://www.ukrinform.net/rubric-ato/3477652-pummeling-russianspeaking-cities-in-ukraine-kremlins-main-mistake-defense-minister.html – 8 mai)