Radio România Târgu Mureș invită la acțiunea Împreună curățăm!

Radio România Târgu Mureș trece la fapte. Colegii noștri desfășoară, de câțiva ani, campanii de conștientizare asupra problemelor de protecție a mediului, pentru că au convingerea că suntem toți responsabili de planeta pe care vor trăi copiii și nepoții noștri. Astfel, și anul acesta, duminică 15 mai, invită la o acțiune comunitară.
Un pas împreună pentru un mediu mai sănătos, însemnă un punct de întâlnire pe malul Mureșului – la pădurea din Remetea, la ora 11:00, iar mănușile de protecție, sacii menajeri, mașinile și bărcile vor fi asigurate de către organizatori.
Evenimentul de ecologizare a malurilor râului Mureșse va desfășura, de data aceasta, pe porțiunea 7 Plopi și Barajul de la Sâncraiul de Mureș unde vom fi cinci puncte de lucru: zona Bac, în spatele fostului ștrand 1 Mai, sub podul mare din Cartierul Unirii, în parcarea vis-a-vis de Black Lord și în pădurea de lângă cimitirul din Remetea – ca o noutate.
Participanții sunt rugați să aleagă cel mai apropiat punct de lucru de domiciliul lor.
Pe lângă acțiunea de ecologizare, în zona Go Kart, vor fi organizate programe educative pentru copii, workshop-uri de reciclare, posibilități de plimbare gratuită cu caiacul și SUP-urile (stand up paddle-uri) pe Mureș, se va putea încerca slackline-ul, iar de la ora 14:00 va putea fi urmărit un concert Vizi Imre.
În demersul de a atrage atenția mureșenilor asupra problemelor ecologice, Radio România Târgu Mureș a ajuns la numitor comun cu mai multe instituții și ONG-uri: Administrația Bazinală de Apă Mureș, Aquaserv, Ecolect Mureș, Salvamont Mureș, ISU Mureș, Bioeel, Mureș Runners, Outdoor Experience, Teatrul Național din Târgu Mureș, Ansamblul Mureșul, GoKart, Fundația Comunitară Mureș, Divers – Organizația de femei, Vibe Festival, What`s in the box Production, Consiliul Județean Mureș, primăriile Târgu Mureș și Sângeorgiu de Mureș, Circulo, Stop waste local shop… iar lista este deschisă.
Radio Târgu Mureș încearcă să atragă atenția asupra importanței protejării mediului inconjurător, sperând că se va schimba și atitudinea societăţii față de folosirea apei potabile. Toți cei care consideră că este important să avem ape curate și să trăim într-un mediu nepoluat, sunt invitați să se alăture campaniei Împreună curățăm!

RADOR (13 mai 2022)