Opinii ale liderilor politici privind sistemul de impozitare

Realizator: Cristina Dumitrescu – Preşedintele Senatului, liberalul Florin Cîţu, afirmă că nu susţine revenirea la un sistem de impozitare progresivă. El s-a pronunţat pentru predictibilitate şi pentru menţinerea Codului Fiscal în actuala formă, apreciind că PNL are soluţii de colectare a veniturilor fără creşterea taxelor:
Flroin Cîţu: Eu vă spun acum ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare ş.a.m.d. PNL a venit cu soluţii în 2020 şi în 2021, care au crescut gradul de colectare. Sunt doi ani record, veniturile la buget au crescut la 33,7% din PIB şi 32,8% din PIB în 2020-2021, după ce am scos taxe. Ar fi culmea acum să introducem taxe, pentru că asta ar însemna mai puţini bani la buget. Dar bineînţeles că conducerea PNL va veni, dacă se va ajunge acolo, va veni în BEx şi va supune la vot o astfel de soluţie.
Realizator: Astăzi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi-a reafirmat susţinerea pentru introducerea impozitului progresiv, cu deductibilităţile necesare. Potrivit acestuia, există posibilitatea unor redimensionări şi reaşezări ale impozitelor, care să genereze o colectare mai bună, ceea ce nu înseamnă, în opinia lui Marcel Ciolacu, mărirea taxelor. Şi USR este în dezacord cu declaraţiile preşedintelui PSD privind impozitarea progresivă şi subliniază că nu trebuie pusă o povară suplimentară pe cei care fac performanţă./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 mai)