A început administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID în România

Administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID a început ieri și la noi în țară. Medicii îi sfătuiesc pe cei aflați în categoriile de risc, dar și pe cei care doresc să fie mai protejați în fața coronavirusului să își facă şi acest rapel suplimentar. Doza a patra este opţională şi poate fi administrată celor care au peste 18 ani, dacă au fost vaccinaţi cu un ser de tip ARN Mesager şi au cel puţin patru luni de la doza precedentă. Specialiştii iau în calcul posibilitatea apariţiei unui nou val de infectări în toamnă, astfel că doza a patra este ferm recomandată celor vulnerabili, a precizat la Radio România Târgu Mureș șefa Direcției de Sănătate Publică Harghita, Tar Gyöngyi.

Tar Gyöngyi: Sprijinim orice mijloc de prevenţie și facem apel la cei care au o recomandare în acest sens, persoanele peste 65 de ani și cele care sunt vulnerabile, dar şi toţi cei care doresc; să fii trecut patru luni de la ultima administrare de doza trei şi să fi fost vaccinată persoană cu Pfizer sau Moderna.

Realizator: Doza a patra de vaccin anti-COVID se face doar cu serul Pfizer în centrele de vaccinare sau în cabinetele medicilor de familie. Administrarea acesteia va fi specificată în adeverința de vaccinare generată din Registrul Electronic Național sau în certificatul digital nou generat./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 mai