95,4 MHz – Radio România Muzical Iași  – după 20 de ani, Radio România Muzical se îmbogățește cu o nouă frecvență, cu care va emite la Iași

95,4 MHz este frecvența pe care va răsuna la Iași, pentru prima dată, Radio România Muzical.

Primită în cadrul ședinței C.N.A. din 19 mai 2022, după aproape 20 de ani de la obținerea precedentelor două, aceasta consolidează portofoliul frecvențelor alocate Radio România Muzical și completează peisajul undelor pe care este recepționat în prezent postul. Acest demers face parte din planul strategic al Societății Române de Radiodifuziune (S.R.R.) de extindere a acoperirii în concordanță cu profilul fiecărui post de radio.

Consolidarea recepției programelor S.R.R. este o prioritate strategică, profilată din ce în ce mai stringent și impusă în mare parte și de modificarea arhitecturii urbane a localităților.

Mă bucur, însă, că debutul acestei acțiuni a avut loc cu Radio România Muzical tocmai la Iași, un oraș cu o contribuție incontestabilă la identitatea culturală a României.

R.R.M. este într-adevăr unicul post de radio din țară destinat exclusiv muzicii clasice şi de jazz, și vine cu o dinamică aparte, mai puțin cunoscută publicului generalist, dar resimțită la firul ierbii. În cei 25 de ani de existență, a coagulat în jurul său nu doar artiști români de talie internațională, dar a acționat și ca un pilon de inițiere, educație și estetică muzicală. Publicul îl simte și îl cere.

Ne așteptăm ca în lunile următoare procesul de implementare să fie finalizat, pentru ca, în prima jumătate a lui 2023, ascultătorii noștri din Iași să se bucure on air de Radio România Muzical.”

– a declarat Răzvan Ioan Dincă, Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune.

Sunt recunoscătoare Consiliului Național al Audiovizualului pentru noua frecvență ce va aduce emisia Radio România Muzical la Iași, unul dintre cele mai importante orașe românești, nu doar istoric și economic, ci, mai ales, și cultural. Pe lângă relațiile de bună colaborare pe care deja le aveam cu instituțiile muzicale din Iași, dar și cu organizatori independenți de evenimente muzicale, pe lângă ecourile pline de interes ale copiilor care ascultă muzică clasică la școală grație proiectului Radio România Muzical Ascultă 5 minute de muzică clasică” sau concertelor neconvenționale organizate în trecut la mall-uri ieșene, sub emblema aceluiași proiect, putem da acum un răspuns și multor întrebări puse de public: Când veți emite la Iași?”.

Este un vis împlinit pentru echipa Radio România Muzical și publicul său, sperând că într-un viitor nu prea îndepărtat vom putea fi ascultați în întreaga țară: pentru că muzica clasică unește și este, cu adevărat, pentru toți, pentru toți cei care doresc să găsească frumusețea și echilibrul în viață.

– a declarat Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.

Radio România Muzical este un post de radio central al Societăţii Române de Radiodifuziune care a luat fiinţă în 24 martie 1997 și unicul post de radio românesc dedicat exclusiv muzicii clasice și de jazz.

În Bucureşti, postul emite pe frecvenţa de 104,8 FM, iar în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş pe frecvenţa de 97,6 FM.

Societatea Română de Radiodifuziune este serviciul public autonom de radiodifuziune de interes național, cu atribuții de informare, educație și divertisment.

(Serviciul Comunicare și Relații Publice – 20 mai 2022)